Zöldséges pite
Hozzávalók (4 főre):
Tészta
• 200g D Life 70%-os teljes kiőrlésű liszt
• 100g vaj
• 1 ek olívaolaj
• 1 db tojás
• 3g D-Life erdélyi só
Töltelék
• 100-120g brokkoli
• 3 szelet bacon
• 4 marék (fagyasztott) borsó
• 1/2 db vöröshagyma
• bors
Tölteléköntet
• 2 dl főzőtejszín
• 3 db tojás
• 100g light sajt
• őrölt szerecsendió
• bors
Elkészítési idő: másfél óra
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit egy tálba kimérjük, és összedolgozzuk, majd 30-60 percig a hűtőben pihentetjük. A kihűlt tésztát ezt követően kinyújtjuk, és a nyújtófa segítségével piteformába illesztjük, illetve a maradékot levágjuk. A tésztát villával megszurkáljuk.
Ezt követően a piteformát sütőpapírral kibéleljük, nehezéket teszünk rá (pl. szárazbab, borsó, lencse), és az előmelegített sütőben kb. 180 fokon 10 percig sütjük, majd eltávolítjuk a sütőpapírt, és a nehezéket.
Mindeközben a megtisztított, rózsáira szedett brokkolit a forrásban lévő sós vízbe tesszük, és 8-10 percig főzzük, végül pedig leszűrjük.
A csíkokra vágott bacont, és hagymát serpenyőben megpirítjuk. Ha egy kis színt kaptak, hozzáadjuk a brokkolit és a borsót, majd további nagyjából 5- 10 percig pirítjuk. Amikor kész, a piteformába helyezzük.
A töltelék öntetének hozzávalóit egy tálba kimérjük, összekeverjük, majd beleöntjük a piteformába. A zöldséges pitét kb. 180 fokon 1 órán át készre sütjük.