Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Zöldséges pite

 

Hozzávalók (4 főre): 
 

Tészta  

• 200g D Life 70%-os teljes kiőrlésű liszt 

• 100g vaj 

• 1 ek olívaolaj 

• 1 db tojás 

• 3g D-Life erdélyi só

 

Töltelék 

• 100-120g brokkoli 

• 3 szelet bacon 

• 4 marék (fagyasztott) borsó 

• 1/2 db vöröshagyma 

D-Life erdélyi só

• bors 

 

Tölteléköntet 

• 2 dl főzőtejszín 

• 3 db tojás 

• 100g light sajt 

• őrölt szerecsendió 

D-Life erdélyi só

• bors 

 

Elkészítési idő: másfél óra

 

Elkészítés: 

A tészta hozzávalóit egy tálba kimérjük, és összedolgozzuk, majd 30-60 percig a hűtőben pihentetjük. A kihűlt tésztát ezt követően kinyújtjuk, és a nyújtófa segítségével piteformába illesztjük, illetve a maradékot levágjuk. A tésztát villával megszurkáljuk. 

Ezt követően a piteformát sütőpapírral kibéleljük, nehezéket teszünk rá (pl. szárazbab, borsó, lencse), és az előmelegített sütőben kb. 180 fokon 10 percig sütjük, majd eltávolítjuk a sütőpapírt, és a nehezéket.  

Mindeközben a megtisztított, rózsáira szedett brokkolit a forrásban lévő sós vízbe tesszük, és 8-10 percig főzzük, végül pedig leszűrjük.

A csíkokra vágott bacont, és hagymát serpenyőben megpirítjuk. Ha egy kis színt kaptak, hozzáadjuk a brokkolit és a borsót, majd további nagyjából 5- 10 percig pirítjuk. Amikor kész, a piteformába helyezzük.

A töltelék öntetének hozzávalóit egy tálba kimérjük, összekeverjük, majd beleöntjük a piteformába. A zöldséges pitét kb. 180 fokon 1 órán át készre sütjük.

Keresés