Ökológiai gazdálkodásból származó, csíráztatásra használható mustármag.
Fogyasztható vajas kenyérrel, levesekben, müzliben.
Erős ízű csíranövény, antibiotikus hatású. Tisztítja a nyálkahártyát.
Kiszerelés: 50 g
"Napi vitaminadag csíranövényekből"
Bio retekmag csíráztatásra.
Raphanus sativum
A retek csíra felhasználható öntetekben, zöldséglevekben, mexikói ételekben, salátákban, szendvicsekben, levesekben. Az ételeknek pikáns, csípős ízt kölcsönöz.
Réde Bio Brokkoli Mag Csíráztatásra 15g
Egy tányér csíra előállításához 1 evőkanál magot használunk.
A csírázáshoz szükséges hőmérséklet: 20 C fok, öntözés naponta kétszer.
Csírázási idő: 7 nap.
Vetőmagok csíráztatásra:
CSÍRANÖVÉNYEK sorozatunkban olyan vetőmagokat kínálunk, melyek pár nap alatt kicsíráznak és frissen fogyasztva vitaminbombaként hatnak legyengült szervezetünkre.
A legfontosabb, hogy kizárólag erre a célra forgalmazott magokat használjunk, mert az ismeretlen eredetű magok esetleg vegyszerrel kezeltek, vagy csírázásra alkalmatlanok lehetnek. A legértékesebbek a bio magok, mivel ezek garantáltan vegyszermentes termesztésből származnak.
Kiszerelés: 15g
Kiváló vajaskenyérrel, salátákban, levesekhez. A csíra finom, zsenge növény ízű. Nagyon sok vitamint tartalmaz (A, B1, B2, C, D, E, H, K, kén), ásványi anyagokat (kálcium foszfor, vas, magnézium, kálium, cink, nátrium, mangán, bór). Rostanyaga serkenti az emésztést. Növényi hormon tartalma a női megbetegedések ellen hat. A benne lévő szaponin zsírbontó hatású.
Vetés: egész évben. Egy tányérhoz 1 evőkanál mag.
Hőmérséklet: kb 20°C
Öntözés: naponta kétszer
csírázási idő: 7 nap
Alkalmazás: Csíráztatás előtt mossuk meg jól a magokat, beáztatni nem szükséges. helyezzük a tálat vagy a csíráztató üveget világos, de ne napsütötte helyre. A lucerna magot csak 7 nap elteltével fogyaszthatjuk. A maghéjat együtt fogyasztjuk a csíranövénnyel. Csírázáskor finom bojtosgyökerek jelennek meg, de ezeket ne tévesszük össze a penésszel.
Miért környezetbarát, öko termék?
- Biogazdálkodásból származó termék
Kiszerelés: 30 g
"Napi vitaminadag csíranövényekből"
Bio vöröshagymamag csíráztatásra: Allium cepa
A vöröshagymacsíra kiválóan fogyasztható vajaskenyérrel, salátákban, müzliben. Zsenge hagymaízű csíranövény.
Gyulladáscsökkentő, antiszeptikus és nyálkaoldó hatása van. Vértisztító. Enyhíti a gyomor- és bélpanaszokat. Sok vitamint (B1, B2, C) és ásványi anyagot tartalmaz (K, Ca, Mg, P, Fe).
Vetés: egész évben.
Egy tányér csíra előállításához 1 evőkanál mag elegendő.
A csírázáshoz szükséges hőmérséklet: kb. 20°C fok, öntözés naponta.
A csíráztatás megkezdése előtt javasolt a magot 4-8 órára beáztatni.
Csírázási idő: 10-14 nap.
Diab Süteményes Kalandok - Cukormentesen süt a család
AZ EPSOM SÓ
magnéziumtartalma révén (magnézium-szulfát), sok területen segíti a test megfelelő működését. A keserűsó stresszcsökkentő, méregtelenítő hatású, használhatjuk izomgörcsök, ízületi fájdalmak vagy köszvény esetén, jó hatással van az idegrendszerre, a szív- és érrendszerre, segítség lehet a vércukorszint szabályozásában. Jót tesz a bőrnek, csökkenti a zsírosodást, segít eltüntetni a pattanásokat. De használhatjuk lábgombásodás ellen, hajproblémák esetén, illetve székrekedés ellen is.
Pörkölt kakaóbab töret 100gr
VEGÁN
Száraz, hűvös, fénytől védett helyen tartandó.
Származási hely: Peru
Pörkölt kakaóbab töret 250 gr
VEGÁN
Száraz, hűvös, fénytől védett helyen tartandó.
Származási hely: Peru