Mangós pohárkrém
Hozzávalók
Piskóta:
• 3 tojás
• 3 ek. D-life szénhidrátcsökkentett süteménykeverék
• 2 ek D-life vaníliás eritrit
Puding:
• Vaníliás pudingpor
• Fél liter kókusztej
• 2 ek. D-life por eritrit
Szósz:
• 1 banán
• 1 mangó
• 1 dl víz
Elkészítés:
Először is elkészítek egy fél adag piskótát, a tojásokat szétválasztom. A sárgájához hozzáadom az édesítőszer felét. A fehérjét félig felverem, majd hozzáadom az édesítőszer másik felét és kemény habbá verem. Ezután a kettőt összekeverem, és hozzákeverem a lisztet.
Beteszem a sütőbe 180°-on kb. 15 percre alsó-felső programon.
Közben a banánt és a mangót összeturmixolom 1 dl vízzel. Majd a pudingot elkészítem. A pudingport kikeverem a kókusztejjel hidegen. Alacsony lángon kevergetés mellett főzöm, 2 ek. eritritet adok hozzá. Ha kész beteszem a hűtőbe 30 percre. Ha megsült a piskóta és letelt a puding hűtési ideje összeállítom a poharat.
A pohár aljába felkockázott piskótát teszek, ráöntöm a vanília pudingot majd a tetejére a szószt. 1 órára hűtőbe teszem.
Elkészítési idő: 1 óra, 4 pohár