Kelbimbó főzelék
Hozzávalók:
30 dkg kelbimbó
1 krumpli
1 dl tejföl
2 evőkanál olivaolaj
1 evőkanál D-Life sütőkeverék 70% teljes kiőrlésű liszttel
1 teáskanál pirospaprika
2 gerezd fokhagyma
Őrölt kömény
Só
Bors
Elkészítés:
A kelbimbókat megmossuk, a külső héjakat eltávolítjuk. A nagyobbakat akár ketté is vághatjuk. Megpucoljuk a krumplikat és felkockázzuk, majd feltesszük annyi vízben főni a zöldségeket, ami épp ellepi. Sóval, borssal, köménnyel és fokhagymával ízesítjük, fedő alatt kb. 20 percig főzzük. Ha a zöldségek megpuhultak, a lisztet kevés olívaolajon megpirítjuk, megszórjuk pirospaprikával és a tejföllel csomómentesre keverjük. Folyamatos kevergetés mellett, a kapott masszát a főtt zöldségekhez öntjük, 4-5 percig főzzük.
Elkészítési idő: 30 perc, 2-4 főre