Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Kelbimbó főzelék

Kelbimbó főzelék Kihagyhatatlan finomság!

Hozzávalók:

30 dkg kelbimbó 

1 krumpli

1 dl tejföl

2 evőkanál olivaolaj

1 evőkanál D-Life sütőkeverék 70% teljes kiőrlésű liszttel

1 teáskanál pirospaprika

2 gerezd fokhagyma

Őrölt kömény

Bors

Elkészítés:

A kelbimbókat megmossuk, a külső héjakat eltávolítjuk. A nagyobbakat akár ketté is vághatjuk. Megpucoljuk a krumplikat és felkockázzuk, majd feltesszük annyi vízben főni a zöldségeket, ami épp ellepi. Sóval, borssal, köménnyel és fokhagymával ízesítjük, fedő alatt kb. 20 percig főzzük. Ha a zöldségek megpuhultak, a lisztet kevés olívaolajon megpirítjuk, megszórjuk pirospaprikával és a tejföllel csomómentesre keverjük. Folyamatos kevergetés mellett, a kapott masszát a főtt zöldségekhez öntjük, 4-5 percig főzzük.

Elkészítési idő: 30 perc, 2-4 főre

Keresés