Diétás kenyér recept
Fontos tanács D-life termékek használata előtt!
A lisztek, tészták alkalmazásakor mindig számolni kell azzal, hogy jelentősen nagyobb mennyiségű folyadékot vesz fel, mint a csak búzaliszttel készült termékek (kenyér esetén a vízfelvétel 60% helyett 100%).
Kenyerek, pékáruk készítésénél minden egyes hozzávalót egyszerre szükséges hozzáadni. A tészta szerkezete erős, ehhez hozzáadni más összetevőt később már nem lehet.
Kenyér Hozzávalók:
◼ 500 g D-mix sütőkeverék
◼ 1 cs. instant élesztő
◼ 1 tk só
◼ 2 ek kókuszolaj
◼ 2,5 dl langyos víz
Elkészítés:
Keverjük össze a sütőkeveréket, az élesztőt és a sót, majd adjuk hozzá a kókuszolajat és a vizet.
Jól dolgozzuk, dagasszuk össze. Letakarjuk és langyos/meleg helyen kb 1 órát kelesztjük. Ha megkelt, formázzuk és sütőpapírral bélelt tepsire vagy kenyérformába tesz szük. A tetejét jó éles késsel bevágjuk. Előmelegített 180°-os sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük. Tűpró bával ellenőrizzük.