Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Curry-s csirke bulgurral

Hozzávalók:

• 0,5 kg csirkemell filé

• 10 dkg D-Life szénhidrátcsökkentett sütőkeverék 70%-os teljes kiőrlésű liszttel

D-Life erdélyi só (ízlés szerint)

• curry (ízlés szerint)

• fehérbors (ízlés szerint)

• bazsalikom (ízlés szerint)

• fokhagymapor (ízlés szerint)

• 3 evőkanál olívaolaj

• 150 g aszalt paradicsom/darabolt konzerves paradicsom

• 6 dl zöldség/csirkehús alaplé, 1 leveskockából

• 4 dl habtejszín

• 25 dkg D-Life bulgur

 

 

Elkészítési idő: 1 óra, 2-4 főre

Elkészítés:

A lisztet egy zárható tálban összekeverjük a bazsalikommal, a curry-vel, a fokhagymaporral, valamint sóval, és borssal. A csirkemellet kockára vagy csíkokra felaprítjuk, megforgatjuk a fűszeres lisztben, majd olívaolajon megpirítjuk. Az aszalt paradicsomot apróra daraboljuk, és amikor a csirke egyenletesen megsült, beleforgatjuk a paradicsomot. Pár percig együtt pároljuk, sózzuk-borsozzuk, és felöntjük az időközben elkészített zöldség/csirkehús alaplével, valamint a habtejszínnel. Az egészet összekeverjük, és lefedve közepes lángon kb. 20 percig főzzük. Amikor kész, levesszük a fedőt, és további kb. 10 percig nagy lángon főzzük, amíg a szaft besűrűsödik. A bulgurt időközben egy lefedhető tálba öntjük, és annyi forró vizet engedünk rá, amennyi ellepi, majd 20 percig hagyjuk, hogy a vizet magába szívja, és már tálalható is.

Keresés