Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Borsófőzelék tepsiben sült fasírttal

Hozzávalók: 

Főzelék

Fasírt

  • 500g darált hús (pulyka, csirke) 
  • olívaolaj 
  • 1 fej vöröshagyma 
  • 3 gerezd fokhagyma 
  • só 
  • bors 
  • pirospaprika
  • teljes kiőrlésű prézli vagy rizsből készült prézli

Elkészítés: 

Főzelék: 

A borsót feltesszük főni annyi vízben, amennyi éppen ellepi, majd hozzáadjuk a fűszereket - só, bors, D Life ételízesítő. Amikor megpuhult, elkészítjük a rántást: olívaolajon megpirítjuk a D Life 70%-os teljes kiőrlésű lisztet, és a préselt fokhagymagerezdet. Amikor az alap megpirult, a borsó főzővízével felhígítjuk, és elkeverjük, majd a kapott masszát hozzáöntjük a borsóhoz. Mindezt elkeverjük, és felöntjük tejszínnel, végül egyben felforraljuk. 

Elkészítési idő: 20 perc 

Fasírt: 

Az apróra vágott vöröshagymát olívaolajon megpirítjuk. A darált húshoz hozzáadjuk a pirított vöröshagymát, pirospaprikát, sót, borsot, prézlit, és 3 gerezd zúzott fokhagymát. Mindezt összegyúrjuk, majd golyókat formálunk belőle, és prézlibe forgatjuk. 

A golyócskákat sütőpapírra helyezzük, és 180°-on alsó-felső lángon 1 órán át sütjük. 

Elkészítési idő: 1óra 20 perc (sütéssel együtt)

Keresés