Borsófőzelék tepsiben sült fasírttal
Hozzávalók:
Főzelék
- 450g borsó
- 2 dl tejszín
- D-Life erdélyi só
- bors
- D-Life ételízesítő
- D-Life 70%-os teljekiőrlésű liszt
- olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
Fasírt
- 500g darált hús (pulyka, csirke)
- olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- pirospaprika
- teljes kiőrlésű prézli vagy rizsből készült prézli
Elkészítés:
Főzelék:
A borsót feltesszük főni annyi vízben, amennyi éppen ellepi, majd hozzáadjuk a fűszereket - só, bors, D Life ételízesítő. Amikor megpuhult, elkészítjük a rántást: olívaolajon megpirítjuk a D Life 70%-os teljes kiőrlésű lisztet, és a préselt fokhagymagerezdet. Amikor az alap megpirult, a borsó főzővízével felhígítjuk, és elkeverjük, majd a kapott masszát hozzáöntjük a borsóhoz. Mindezt elkeverjük, és felöntjük tejszínnel, végül egyben felforraljuk.
Elkészítési idő: 20 perc
Fasírt:
Az apróra vágott vöröshagymát olívaolajon megpirítjuk. A darált húshoz hozzáadjuk a pirított vöröshagymát, pirospaprikát, sót, borsot, prézlit, és 3 gerezd zúzott fokhagymát. Mindezt összegyúrjuk, majd golyókat formálunk belőle, és prézlibe forgatjuk.
A golyócskákat sütőpapírra helyezzük, és 180°-on alsó-felső lángon 1 órán át sütjük.
Elkészítési idő: 1óra 20 perc (sütéssel együtt)