Tonhal saláta szénhidrátcsökkentett tésztával
A hal az omega 3 zsírsavak elsődleges forrása, (és) emellett számos más fontos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. Ráadásul a világ minden pontján szerves része a gasztronómiának, receptek százainak főszereplője, mi magyarok mégsem fogyasztunk belőle eleget.
Íme egy recept, amivel változatossá tehetjük a diétánkat, miközben a halfogyasztásról is gondoskodunk!
Hozzávalók:
20 dkg D Life szénhidrátcsökkentett orsótészta
6 db koktélparadicsom
néhány olivabogyó
160 g tonhal
15 dkg csemegekukorica
2 ek olívaolaj
4 ek light majonéz
4 ek light joghurt
1 ek citromlé
D Life Himalaya só, bors (ízlés szerint)
Elkészítés:
Forraljunk vizet, tegyünk bele sót és olívaolajat. Mikor felforrt, tegyük bele a tésztát, és főzzük készre. Vigyázzunk, nehogy túl puhára főzzük, hiszen az öntettől tovább puhul majd.
A paradicsomot vágjuk tetszőleges szeletekre, az olivabogyót pedig félbe vagy karikákra. Utána adjuk hozzá a kukoricát és a tonhalat, majd keverjük össze a tésztával, és az egészet forgassuk össze egy kevés olivaolajjal.
Készíthetünk hozzá könnyed öntetet is, ehhez a majonézt, a joghurtot és a citromlevet keverjük össze, majd adjuk a többihez.
Ha elkészült, pár órára tegyük be a hűtőbe, és utána tálalhatjuk egytálételként vagy köretként is.
A receptet nyugodtan formáld a saját ízlésed szerint: add hozzá kedvenc fűszereidet, és csempéssz bele további zöldségeket is!