Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Tonhal saláta szénhidrátcsökkentett tésztával

A hal az omega 3 zsírsavak elsődleges forrása, (és) emellett számos más fontos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. Ráadásul a világ minden pontján szerves része a gasztronómiának, receptek százainak főszereplője, mi magyarok mégsem fogyasztunk belőle eleget.

Íme egy recept, amivel változatossá tehetjük a diétánkat, miközben a halfogyasztásról is gondoskodunk!

Hozzávalók:

 

20 dkg D Life szénhidrátcsökkentett orsótészta

6 db koktélparadicsom

néhány olivabogyó

160 g tonhal

15 dkg csemegekukorica

2 ek olívaolaj

4 ek light majonéz

4 ek light joghurt

1 ek citromlé

D Life Himalaya só, bors (ízlés szerint)

 

Elkészítés:

 

Forraljunk vizet, tegyünk bele sót és olívaolajat. Mikor felforrt, tegyük bele a tésztát, és főzzük készre. Vigyázzunk, nehogy túl puhára főzzük, hiszen az öntettől tovább puhul majd.

 

A paradicsomot vágjuk tetszőleges szeletekre, az olivabogyót pedig félbe vagy karikákra. Utána adjuk hozzá a kukoricát és a tonhalat, majd keverjük össze a tésztával, és az egészet forgassuk össze egy kevés olivaolajjal.

 

Készíthetünk hozzá könnyed öntetet is, ehhez a majonézt, a joghurtot és a citromlevet keverjük össze, majd adjuk a többihez.

 

Ha elkészült, pár órára tegyük be a hűtőbe, és utána tálalhatjuk egytálételként vagy köretként is.

 

A receptet nyugodtan formáld a saját ízlésed szerint: add hozzá kedvenc fűszereidet, és csempéssz bele további zöldségeket is!

Keresés