Lencsefőzelék
Hozzávalók (2-4 fő):
• 250 dkg lencse
• 3-4 db babérlevél
• 2 ek. D-life adalékmentes ételízesítő Himalaya sóval
• 1 fej hagyma
• 2 dl tejszín
• 1 ek. D-life Rozsbúza többgabonás sütőkeverék
• Bors
• Pirospaprika
• Kömény
Elkészítési idő: 40 perc
Elkészítés:
A lencsét megmossuk (áztatás nélkül nagyjából 30 perc alatt megpuhul), majd a felszeletelt hagymával, babérlevéllel, és fűszerekkel együtt feltesszük főni (kétszer annyi vízzel felöntve, mint maga a lencse. Ha a lé elpárologna, akkor főzés közben pótoljuk.
Amikor a lencse megpuhult, nagyon gyors kavargatás közben hozzáadjuk a tejszínt, és az 1 ek. D Life rozslisztet. A kapott főzeléket felforraljuk, és már tálalhatjuk is.