Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Lencsefőzelék

Hozzávalók (2-4 fő): 

• 250 dkg lencse 

• 3-4 db babérlevél 

• 2 ek. D-life adalékmentes ételízesítő Himalaya sóval

• 1 fej hagyma 

• 2 dl tejszín 

• 1 ek. D-life Rozsbúza többgabonás sütőkeverék

D-life Só 

• Bors 

• Pirospaprika 

• Kömény 

 

Elkészítési idő: 40 perc

Elkészítés: 

A lencsét megmossuk (áztatás nélkül nagyjából 30 perc alatt megpuhul), majd a felszeletelt hagymával, babérlevéllel, és fűszerekkel együtt feltesszük főni (kétszer annyi vízzel felöntve, mint maga a lencse. Ha a lé elpárologna, akkor főzés közben pótoljuk. 

Amikor a lencse megpuhult, nagyon gyors kavargatás közben hozzáadjuk a tejszínt, és az 1 ek. D Life rozslisztet. A kapott főzeléket felforraljuk, és már tálalhatjuk is.

Keresés