Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Házi eperlekváros süti 

Hozzávalók

Az eperlekvárhoz:

• 500g eper 

• 3-4 ek D-Life chia mag

• 4 ek D-Life eritrit  

• 2 ek D-Life vaníliás cukor/eritrit 

 

A piskótához: 

• 6 db M-es tojás 

• 4 kk. 4x-es cukorhelyettesítő 

• 2 ek vaníliás cukor / vaníliás eritrit 

• 1 citrom reszelt héja 

• 6 ek. D-life sütemény liszt

 

Epres chia lekvár: 

A gyümölcsöt leturmixolhatjuk vagy egyben is hagyhatjuk (ízlés szerint).

 

Hozzáadjuk a D-Life chiamagot, az eritritet, és a vaníliás cukrot. (A 4 evőkanál esetében vegyük figyelembe, milyen édes a gyümölcs, és mennyire édes végeredményt szeretnénk). 

 

Ezt követően a gyümölcspürét folyamatos kevergetés mellett főzni kezdjük. Amint felforrt, a lekvár elkészült. (Nem probléma, ha kicsit hígabb, kihűlt állapotban tökéletes állagot kapunk.) 

 

Ha kihűlt, tegyük hűtőbe.

 

Tipp: Mivel nem tartalmaz tartósítószereket, így hamarabb megromlik! 

 

Piskóta: 

A tojásokat szétválasztjuk, felverjük a fehérjét. 

 

A sárgájához hozzáadjuk a D-Life édesítő felét, a másik felét a habhoz adjuk, majd a kettőt összekeverjük, ügyelve arra, hogy a hab ne törjön meg.  

 

Ezután hozzákanalazzuk a lisztet, és a reszelt citromhéjat.

 

A masszát lapos tepsibe öntjük, és a tetejét elegyengetjük, hogy sima legyen.

 

180°-os, előmelegített sütőben 25 percig kell sütni.

 

Amikor a piskóta megsült, levágjuk a széleit, majd félbe vágjuk a piskótalapot, hogy egymásra tudjuk helyezni, és megtölteni eperlekvárral.

 

Az epres piskóta tetejére olvasztott csoki kerülhet. (Egy lábasban vizet forralunk, és a tetejére hőálló tányért helyezünk, melyben megolvasztjuk a csokit.) 

Keresés