Házi eperlekváros süti
Hozzávalók
Az eperlekvárhoz:
• 500g eper
• 3-4 ek D-Life chia mag
• 4 ek D-Life eritrit
• 2 ek D-Life vaníliás cukor/eritrit
A piskótához:
• 6 db M-es tojás
• 4 kk. 4x-es cukorhelyettesítő
• 2 ek vaníliás cukor / vaníliás eritrit
• 1 citrom reszelt héja
• 6 ek. D-life sütemény liszt
Epres chia lekvár:
A gyümölcsöt leturmixolhatjuk vagy egyben is hagyhatjuk (ízlés szerint).
Hozzáadjuk a D-Life chiamagot, az eritritet, és a vaníliás cukrot. (A 4 evőkanál esetében vegyük figyelembe, milyen édes a gyümölcs, és mennyire édes végeredményt szeretnénk).
Ezt követően a gyümölcspürét folyamatos kevergetés mellett főzni kezdjük. Amint felforrt, a lekvár elkészült. (Nem probléma, ha kicsit hígabb, kihűlt állapotban tökéletes állagot kapunk.)
Ha kihűlt, tegyük hűtőbe.
Tipp: Mivel nem tartalmaz tartósítószereket, így hamarabb megromlik!
Piskóta:
A tojásokat szétválasztjuk, felverjük a fehérjét.
A sárgájához hozzáadjuk a D-Life édesítő felét, a másik felét a habhoz adjuk, majd a kettőt összekeverjük, ügyelve arra, hogy a hab ne törjön meg.
Ezután hozzákanalazzuk a lisztet, és a reszelt citromhéjat.
A masszát lapos tepsibe öntjük, és a tetejét elegyengetjük, hogy sima legyen.
180°-os, előmelegített sütőben 25 percig kell sütni.
Amikor a piskóta megsült, levágjuk a széleit, majd félbe vágjuk a piskótalapot, hogy egymásra tudjuk helyezni, és megtölteni eperlekvárral.
Az epres piskóta tetejére olvasztott csoki kerülhet. (Egy lábasban vizet forralunk, és a tetejére hőálló tányért helyezünk, melyben megolvasztjuk a csokit.)