Gombakrémleves
Hozzávalók:
1 kg gomba (akár többféle)
1 fej vöröshagyma
2 dl tejszín
bors
0,5 dl olaj
3 dkg vaj
Elkészítési idő: 30 perc, 2-4 főre
Elkészítés:
Miután megtisztítottuk a gombákat, nagyjából 10-15 egyforma fejet félreteszünk, a többit felszeleteljük. A vöröshagymát felaprítjuk, és olívaolajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a gombát, és egy kicsit megpirítjuk, majd felengedjük annyi vízzel amennyi ellepi. Megsózzuk, megborsozzuk, és 10 percig főzzük.
Közben a félretett gombafejeket felszeleteljük, és a vajon barnára pirítjuk, majd ízlés szerint megsózzuk, és borsozzuk. A gombalevest botmixerrel összeturmixoljuk, hozzáadjuk a tejszínt, és újra felforraljuk. A tetejére pirított gombákat szórunk.