Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Gombakrémleves

Hozzávalók:

1 kg gomba (akár többféle)

1 fej vöröshagyma

2 dl tejszín

D-life Erdélyi tiszta só

bors

0,5 dl olaj

3 dkg vaj

 

Elkészítési idő: 30 perc, 2-4 főre

Elkészítés:

Miután megtisztítottuk a gombákat, nagyjából 10-15 egyforma fejet félreteszünk, a többit felszeleteljük. A vöröshagymát felaprítjuk, és olívaolajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a gombát, és egy kicsit megpirítjuk, majd felengedjük annyi vízzel amennyi ellepi. Megsózzuk, megborsozzuk, és 10 percig főzzük.

Közben a félretett gombafejeket felszeleteljük, és a vajon barnára pirítjuk, majd ízlés szerint megsózzuk, és borsozzuk. A gombalevest botmixerrel összeturmixoljuk, hozzáadjuk a tejszínt, és újra felforraljuk. A tetejére pirított gombákat szórunk.

Keresés