Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Diétás gulyásleves szénhidrátcsökkentett tésztával

Hozzávalók: 

• 1 fej vöröshagyma 

• olaj 

• 2 tk őrölt pirospaprika 

• 1 db paradicsom 

• 1 db paprika 

 

• bors 

• 1 evőkanál majoránna  

• 1 tk őrölt fűszerkömény 

• 50 dkg csirkemell filé 

• kb. 1,5-2 l víz 

• 1 db burgonya 

• 2 db sárgarépa 

• 1 db petrezselyemgyökér 

D-Life szénhidrátcsökkentett tészta 

 

Elkészítés: 

 

A megtisztított, felaprított vöröshagymát az olívaolajon üvegesre pároljuk. Levesszük a tűzről, az őrölt pirospaprikával megszórjuk, alaposan átkeverjük, visszatesszük a tűzre, és a felkockázott paradicsommal, és paprikával összefőzzük. 

Ezután jöhet a fűszerezés: só, bors, fűszerkömény, és majoránna - majd a felkockázott csirkemellet is hozzáadjuk. 1 dl vízzel felöntjük, és időszakos kevergetés mellett fedő alatt fél órán át főzzük.

 

Fél óra után – amikor a hús megpuhult -, a levest 1,5-2 l vízzel felöntjük, és megvárjuk, amíg felforr.

Közben a D-Life tésztát lobogó, olívaolajos, sós vízben, 15 perc alatt kifőzzük.

 

Ekkor a megtisztított, kockákra vágott burgonyát, a felkarikázott sárgarépát, és a petrezselyemgyökeret hozzáadjuk, majd addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak. Ízlés szerint tovább fűszerezhetjük, ha a felöntést követően erősebb ízekre vágyunk. 

Keresés