Diétás gulyásleves szénhidrátcsökkentett tésztával
Hozzávalók:
• 1 fej vöröshagyma
• olaj
• 2 tk őrölt pirospaprika
• 1 db paradicsom
• 1 db paprika
• só
• bors
• 1 evőkanál majoránna
• 1 tk őrölt fűszerkömény
• 50 dkg csirkemell filé
• kb. 1,5-2 l víz
• 1 db burgonya
• 2 db sárgarépa
• 1 db petrezselyemgyökér
• D-Life szénhidrátcsökkentett tészta
Elkészítés:
A megtisztított, felaprított vöröshagymát az olívaolajon üvegesre pároljuk. Levesszük a tűzről, az őrölt pirospaprikával megszórjuk, alaposan átkeverjük, visszatesszük a tűzre, és a felkockázott paradicsommal, és paprikával összefőzzük.
Ezután jöhet a fűszerezés: só, bors, fűszerkömény, és majoránna - majd a felkockázott csirkemellet is hozzáadjuk. 1 dl vízzel felöntjük, és időszakos kevergetés mellett fedő alatt fél órán át főzzük.
Fél óra után – amikor a hús megpuhult -, a levest 1,5-2 l vízzel felöntjük, és megvárjuk, amíg felforr.
Közben a D-Life tésztát lobogó, olívaolajos, sós vízben, 15 perc alatt kifőzzük.
Ekkor a megtisztított, kockákra vágott burgonyát, a felkarikázott sárgarépát, és a petrezselyemgyökeret hozzáadjuk, majd addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak. Ízlés szerint tovább fűszerezhetjük, ha a felöntést követően erősebb ízekre vágyunk.