D-life szénhidrátcsökkentett szélesmetélt gasztro 600g
Cikkszám: | Tteljes2 |
Gyártó: | D-life |
Várható szállítás: | 2024. november 28. |
D-Life szénhidrátcsökkentett, tojásmentes száraztészták köretként ajánlottak. Lejárat: 2025. 11 hó |
|
Átlagos értékelés: | Nem értékelt |
|
Vélemények
Leírás
Magyar fejlesztésű, innovációs díjat nyert szénhidrátcsökkentett körettészta.
D – Life tésztákról:
A D-Life száraztészták alapanyaga egy, a fejlesztők (Gabonakutató Kft, Diabet Trade Kft. ) által jegyzett nemzetközi szabadalommal védett, megoldásában eddig a világban sehol nem alkalmazott összetételű tészta, mely csak természetes alapanyagot tartalmaz, korpamentes, szénhidráttartalma 30 %-kal kevesebb az azonos típusú normál termékekhez viszonyítva.
A D-life termékek galaktomannán tartalmuk miatt (a galaktomannán a pillangósvirágúak családjába tartozó guarbab magjában található természetes rostkomponens) hosszan elnyújtott lassú felszívódást biztosítanak, tehát az ún. "Low and Slow" -hatásnak köszönhetően fogyasztásukkor hosszabb ideig tapasztalunk teltségérzetet.
A galaktomannánt tartalmazó termékek kellemes ízűek, a nap bármely szakában fogyaszthatók (nincs fűrészporjellegük), rosttartalmuk pedig az alapélelmiszereknél magasabb.
Szakmai elismerés: Innovációs Díj 2005
Összetevők: Búzaliszt, vitális gluténliszt, ivóvíz, stabilizátor (guargumi)*
* A guargumit egy indiai növényből, a guarbabból állítják elő.Természetes rostforrás.
Tápérték:
100g száraz tésztában | 100g főtt tésztában | |
Energia KJ | 1518 | 517,5 |
Energia Kcal | 359 | 120 |
Zsír | 2,2 | 0,7 |
Szénhidrát | 44,7 | 14,6 |
ebből cukrok | 1,1 | 0,4 |
Rost | 7,7 | 2,5 |
Fehérje | 36,2 | 12,4 |
Só | 0,05 | 0,02 |
Kiszerelés: 600 g
Lejárat: 2025. 11. hó
Receptek
Mákos tészta sütőben sütve almával
Hozzávalók:
- 200 g D-Max széles metélt tészta
- 500 g tejföl
- 1 ek. Vaníliás eritrit
- 100 g édesítő
- 3 db tojás
- 200 g darált mák
Az almás réteghez:
- 2 db piros alma
- édesítő
- őrölt fahéj
Elkészítés:
A tésztát al dentére főzzük, leszűrjük és félretesszük kihűlni. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját összekeverjük az édesítőszerrel és a vaníliás eritrittel, majd belekeverjük a tejfölt, a mákot és jó alaposan összeforgatjuk. A fehérjét a pici sóval kemény habbá verjük és óvatosan összeforgatjuk a mákos krémmel. Majd szintén óvatosan belekeverjük a tésztát is. Az almát megpucoljuk, vékony szeletekre vágjuk. Tűzálló tálba öntjük a mákos tészta felét, erre jönnek az alma szeletek (a felét hagyjuk meg a tetejére). Az almákat meghintjük fahéjas édesítővel, majd jöhet rá a tészta másik fele. Rátesszük a megmaradt almaszeleteket és 180 C fokon, előmelegített sütőben, 30 perc alatt készre sütjük.
Olasz minestrone leves, D-life szélesmetélt
Hozzávalók:
- D-life tészta 20 dkg 8 dkg
- Hámozott paradicsom konzerv 100 dkg 40 dkg
- Házi speck sonka 20 dkg 8 dkg
- Kókuszzsír / olivaolaj 50 ml egy evőkanál
- Parmezán sajt 2,5 dkg ízlés szerint
- Fokhagyma 3 dkg 1 gerezd
- Vöröshagyma / póré 20 dkg 8 dkg
- Kelkáposzta 25 dkg 10 dkg
- Sárgarépa 30 dkg 12 dkg
- Zeller 15 dkg 6 dkg
- Angol zeller 15 dkg 6 dkg
- Zöldbab 20 dkg 8 dkg
- Petrezselyem 1 csomag ½ csomag
- Só, bors ízlés szerint ízlés szerint
- Zöldség granulátum 2,5 dkg 1 dkg
- Olasz fűszerkeverék 2,5 dkg ízlés szerint
- Bazsalikom, oregano friss ízlés szerint ízlés szerint
Elkészítés:
A zöldségeket tisztítjuk és juliennre, vékony csíkokra vágjuk.
A sonkát apró kockára vágjuk és kevés zsiradékon kisütjük,
hozzátesszük az apróra vágott hagymát és pirítjuk pár percet.
Beletesszük a sárgarépát és pirítjuk egy keveset.
Felöntjük a paradicsom konzervvel és vízzel valamint a többi zöldséget és ízesítőt hozzátesszük.
Rövid főzés után beletesszük a tésztát és még 10-15 percet főzzük és kész is vagyunk,
Tálaláskor megszórjuk friss zöldfűszerekkel és parmezán sajttal.
Egy adag 400 ml tápanyag tartalma:
- kcal 307
- fehérje 16g
- zsír 9g
- szh 36,5g