D-life szénhidrátcsökkentett fodros nagykocka 200g
Vélemények
Leírás
Magyar fejlesztésű, innovációs díjat nyert szénhidrátcsökkentett körettészta.
D – life tésztákról:
A D-life száraztészták alapanyaga egy, a fejlesztők (Gabonakutató Kft, Diabet Trade Kft. ) által jegyzett nemzetközi szabadalommal védett, megoldásában eddig a világban sehol nem alkalmazott összetételű tészta, mely csak természetes alapanyagot tartalmaz, korpamentes, szénhidráttartalma 30 %-kal kevesebb az azonos típusú normál termékekhez viszonyítva.
A D-life termékek galaktomannán tartalmuk miatt (a galaktomannán a pillangósvirágúak családjába tartozó guarbab magjában található természetes rostkomponens) hosszan elnyújtott lassú felszívódást biztosítanak, tehát az ún. "Low and Slow" -hatásnak köszönhetően fogyasztásukkor hosszabb ideig tapasztalunk teltségérzetet.
A galaktomannánt tartalmazó termékek kellemes ízűek, a nap bármely szakában fogyaszthatók (nincs fűrészporjellegük), rosttartalmuk pedig az alapélelmiszereknél magasabb.
Szakmai elismerés: Innovációs Díj 2005
Összetevők: Búzaliszt, vitális gluténliszt, ivóvíz, stabilizátor (guargumi)*
* A guargumit egy indiai növényből, a guarbabból állítják elő.Természetes rostforrás.
Tápérték:
100g száraz tésztában | 100g főtt tésztában | |
Energia KJ | 1518 | 517,5 |
Energia Kcal | 359 | 120 |
Zsír | 2,2 | 0,7 |
Szénhidrát | 44,7 | 14,6 |
ebből cukrok | 1,1 | 0,4 |
Rost | 7,7 | 2,5 |
Fehérje | 36,2 | 12,4 |
Só | 0,05 | 0,02 |
Kiszerelés: 200 g
Receptek
Káposztás kocka
Elkészítés:
• A káposztát négyfelé vágjuk, a torzsáját kivágjuk, a többit lereszeljük vagy apróra vágjuk.
• Megsózzuk, átforgatjuk, és kb. 1 óráig pihentetjük, majd alaposan kinyomkodjuk. Egy nagyobb teflonserpenyőben felforrósítjuk az oliva olajat, hozzáadjuk a kinyomkodott káposztát, majd magas hőfokon, állandó keverés mellett kb. 20 perc alatt egyenletes barnára pirítjuk.
• Közben sós oliva olajos vízben kifőzzük a D-life tésztát, leszűrjük, és összekeverjük a pirított káposztával.
• Megborsozzuk, majd megsózzuk ízlés szerint.
Hozzávalók:
• 1 fej káposzta
• 400 g D-life fodros kocka
• Oliva olaj
• Só
• Bors
Elkészítési idő: 40 perc, 2-4 főre
Paradicsomos rakott tészta
Hozzávalók:
500 g darált hús
200 g D-life fodros kocka
- 1 fej vöröshagyma
- Paradicsomszósz
- ízlés szerint édes paprika, só́, bors, bazsalikom, fokhagyma
- 2 ek vaj
- 5 dl tej
- 2 ek. D-mix sütőkeverék
- esetleg szerecsendió́
Elkészítés:
Sós vízben kifőzzük a tésztát. Amíg a tészta fő, kockára vágjuk a hagymát majd kókusz olajon megdinszteljük. Rátesszük a darált húst és tovább pirítjuk, közben ízesítjük sóval, borssal, bazsalikommal, fokhagymával. Ha jól átpirult a hús, beleöntjük a paradicsomszószt és megszórjuk egy kis édes paprikával. Amikor jól összefőtt, akkor beleöntjük a kifőtt tésztát, jól összeforgatjuk és tűzálló tálba öntjük. Ezután elkészítjük a besamel mártást. A vajat felolvasztjuk, majd kevergetés közben hozzáadjuk a 2 ek D-mix lisztet. Csomómentesre keverjük, ezután lassan hozzáöntjük a tejet, folyamatos kevergetés közben. Sóval, borssal ízlés szerint és egy csipet szerecsendió́val ízesíthetjük. Ha besűrűsödött, akkor kész. A besamelt ráöntjük a ragus tésztánkra, a tetejére pedig reszelt sajtot halmozunk. 180 fokos sütőben kb 30 percig sütjük, addig ameddig a sajt szépen rá nem pirul.