D-life csökkentett szénhidráttartalmú kelt tészta sütőkeverék 500g
Cikkszám: | kelt01 |
Gyártó: | D-life |
Várható szállítás: | 2024. november 11. |
Szénhidrátcsökkentett és lassú felszívódású speciális lisztkeverék. Kelesztést igényló sütemények elkészítéséhez. Összetevők: |
|
Átlagos értékelés: | Nem értékelt |
|
Vélemények
Leírás
D-life speciális sütőkeverék csökkentett szénhidráttartalommal (Vegán).
Kelesztést igényló sütemények elkészítéséhez.
A D-life kelt tészta sütőkeverék alapanyaga egy, a fejlesztők (Gabonakutató Kft., Diabet Trade Kft.) által jegyzett nemzetközi szabadalommal védett, megoldásában eddig a világban sehol nem alkalmazott összetételű lisztkeverék, mely csak természetes alapanyagot tartalmaz, szénhidráttartalma 30 %-kal kevesebb az azonos típusú normál termékekhez viszonyítva.
A D-life termékek galaktomannán tartalmuk miatt (a galaktomannán a pillangósvirágúak családjába tartozó guarbab magjában található természetes rostkomponens) hosszan elnyújtott lassú felszívódást biztosítanak, tehát az ún. "Low and Slow" -hatásnak köszönhetően fogyasztásukkor hosszabb ideig tapasztalunk teltségérzetet.
A galaktomannánt tartalmazó termékek kellemes ízűek, a nap bármely szakában fogyaszthatók (nincs fűrészporjellegük), rosttartalmuk pedig az alapélelmiszereknél magasabb.
Összetevők:
Búzafinomliszt (BL-55), vitális búzaglutén liszt, teljes kiőrlésű rozsbúzaliszt, stabilizátor (guargumi), tejsavas keverék (feltárt teljes kiőrlésű búzaliszt, étkezési sav: tejsav), étkezési só, lisztkezelő szer (aszkorbinsav).
Kiszerelés: 500 g
Tápértékek 100 g termékre:
Energia: 1376kJ/325kcal
Zsír: 0,7g
Ebből telített zsírsavak: 0,3g
Szénhidrát: 48g
Ebből cukrok: 3,4g
Rost: 7,2g
Fehérje: 28g
Só: 1,7g
Receptötletek
Alap kelt tészta recept:
Hozzávalók:
-250g szénhidrátcsökkentett D-life kelt tészta sütőkeverék
-5g porélesztő
-200g langyos tej (ez lehet növényi is)
-1 tojás sárgája
-45g puha vaj
-10g puha kókuszzsír
Elkészítés:
A liszt és az élesztő kivételével mindent a dagasztóba teszünk és ezekre öntjük az élesztővel elkevert lisztet. Géppel átdagasztjuk. Ha nincs gépünk, ügyeljünk rá, hogy szép levegősre dagasszuk!