Zöldséges pite

Hozzávalók:

Tészta

  • 200g D Life 70%-os teljes kiőrlésű liszt
  • 100g vaj
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 db tojás
  • 3g erdélyi só

Töltelék

  • 100-120g brokkoli
  • 3 szelet bacon
  • 4 marék (fagyasztott) borsó
  • 1/2 db vöröshagyma
  • erdélyi só
  • bors

Tölteléköntet

  • 2 dl főzőtejszín
  • 3 db tojás
  • 100g light sajt
  • őrölt szerecsendió
  • erdélyi só
  • bors
Elkészítés

A tészta hozzávalóit egy tálba kimérjük, és összedolgozzuk, majd 30-60 percig a hűtőben pihentetjük. A kihűlt tésztát ezt követően kinyújtjuk, és a nyújtófa segítségével piteformába illesztjük, illetve a maradékot levágjuk. A tésztát villával megszurkáljuk.

Ezt követően a piteformát sütőpapírral kibéleljük, nehezéket teszünk rá (pl. szárazbab, borsó, lencse), és az előmelegített sütőben kb. 180 fokon 10 percig sütjük, majd eltávolítjuk a sütőpapírt, és a nehezéket.

Mindeközben a megtisztított, rózsáira szedett brokkolit a forrásban lévő sós vízbe tesszük, és 8-10 percig főzzük, végül pedig leszűrjük.

A csíkokra vágott bacont, és hagymát serpenyőben megpirítjuk. Ha egy kis színt kaptak, hozzáadjuk a brokkolit és a borsót, majd további nagyjából 5- 10 percig pirítjuk. Amikor kész, a piteformába helyezzük.

A töltelék öntetének hozzávalóit egy tálba kimérjük, összekeverjük, majd beleöntjük a piteformába. A zöldséges pitét kb. 180 fokon 1 órán át készre sütjük.

Kapcsolódó termékeink

No data was found