
Tonhal saláta szénhidrátcsökkentett tésztával
Hozzávalók:
- 20 dkg D Life szénhidrátcsökkentett orsótészta
- 6 db koktélparadicsom
- néhány olivabogyó
- 160 g tonhal
- 15 dkg csemegekukorica
- 2 ek olívaolaj
- 4 ek light majonéz
- 4 ek light joghurt
- 1 ek citromlé
- Himalaya só, bors (ízlés szerint)
Elkészítés
Forraljunk vizet, tegyünk bele sót és olívaolajat. Mikor felforrt, tegyük bele a tésztát, és főzzük készre. Vigyázzunk, nehogy túl puhára főzzük, hiszen az öntettől tovább puhul majd.
A paradicsomot vágjuk tetszőleges szeletekre, az olivabogyót pedig félbe vagy karikákra. Utána adjuk hozzá a kukoricát és a tonhalat, majd keverjük össze a tésztával, és az egészet forgassuk össze egy kevés olivaolajjal.
Készíthetünk hozzá könnyed öntetet is, ehhez a majonézt, a joghurtot és a citromlevet keverjük össze, majd adjuk a többihez.
Ha elkészült, pár órára tegyük be a hűtőbe, és utána tálalhatjuk egytálételként vagy köretként is.
A receptet nyugodtan formáld a saját ízlésed szerint: add hozzá kedvenc fűszereidet, és csempéssz bele további zöldségeket is!