Szénhidrátcsökkentett tarhonyasaláta

Hozzávalók:
  • 25 dkg friss vagy fagyasztott brokkoli
  • 25 dkg kukorica konzerv
  • 1 – 2 db vastag sárgarépa
  • 10 dkg D-Life szénhidrátcsökkentett tarhonya
  • vöröshagyma, lilahagyma vagy zöldhagyma (ízlés szerint)
  • ecet
  • olaj
  • mustár
  • Himalaya só
  • tört bors
  • steviapor
Elkészítés

Első lépésben a tarhonyát egy serpenyőben megpirítjuk – ehhez egy evőkanál olajra, és folyamatos kevergetésre lesz szükség. Ezután felöntjük a térfogatához képest dupla mennyiségű vízzel, ízlés szerint kevés sót, és borsot adunk hozzá, majd fedő alatt puhára pároljuk.

A zöldségeket megtisztítjuk és felaprítjuk. A répát és a brokkolit kis sóval roppanósra főzzük. A hagymát és a többi zöldséget tetszőleges formára aprítjuk: lehetnek kisebb-nagyobb kockák, csíkok, gerezdek vagy akár kivájt gömbök is.

Az összeállítás:

Ha minden hozzávalót előkészítettünk, öntsük őket egy nagyobb tálba. A következő lépésben készítsük el a salátaöntetet, amit persze tetszőlegesen variálhatunk, vagy akár el is hagyhatunk.

Tipp: A kukorica levét kikeverjük egy kevés mustárral, 2-3 evőkanál olajjal, és 1-2 evőkanál ecettel. Az egészet összekeverjük, majd pici sóval és borssal ízesítjük (ízlés szerint édes íz is hozzáadható).

Végül az öntetet egyenletesen keverjük össze a salátával. Ha elkészült, pár órára tegyük be a hűtőbe, és utána tálalhatjuk egytálételként vagy köretként is. A tarhonya révén igazán tartalmas fogást kaptunk.

Kapcsolódó termékeink

No data was found