
Szénhidrátcsökkentett sajttorta
Hozzávalók:
Tésztához:
- 100 g D-Life 70%-os sütőkeverék
- 30 g mandulaliszt
- 1 db tojássárgája
- 50 g olvasztott kókuszolaj
- 20-40 g Édesítő (ízlés szerint)
- 1 tk. sütőpor
Krémhez:
- 500 g light krémsajt
- 100 g tejföl
- 40 g Édesítő
- 20 g vaníliás pudingpor
- 2 db tojás
- Citrom reszelt héja
Elkészítés
Először összeállítjuk a tésztaalapot. Összegyúrjuk a hozzávalókat és egy torta forma aljában nyomkodjuk (kb. 18 cm-es formát érdemes használni, amit előtte kibéleltünk sütőpapírral). Kekszes jellegű alapot kapunk, tehát ne ijedjünk meg, ha kicsit nehezebben áll össze. (Ha szükséges tejfölt tehetünk a tésztába). Hűtőbe tesszük a tésztát, amíg elkészítjük a krémet.
A krémsajtot, a tejfölt, a reszelt citromhéjat és az édesítőt elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat és a pudingport. Ráöntjük a kekszes alapra és előmelegített sütőben kb. 45-50 percig sütjük.
Érdemes egy éjszakára hűtőbe tenni. Másnap isteni finom édességet nassolhatunk, ami cukormentes és szénhidrátcsökkentett.