Szénhidrátcsökkentett sajttorta

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 100 g D-Life 70%-os sütőkeverék
  • 30 g mandulaliszt
  • 1 db tojássárgája
  • 50 g olvasztott kókuszolaj
  • 20-40 g Édesítő (ízlés szerint)
  • 1 tk. sütőpor

Krémhez:

  • 500 g light krémsajt
  • 100 g tejföl
  • 40 g Édesítő
  • 20 g vaníliás pudingpor
  • 2 db tojás
  • Citrom reszelt héja
Elkészítés

Először összeállítjuk a tésztaalapot. Összegyúrjuk a hozzávalókat és egy torta forma aljában nyomkodjuk (kb. 18 cm-es formát érdemes használni, amit előtte kibéleltünk sütőpapírral). Kekszes jellegű alapot kapunk, tehát ne ijedjünk meg, ha kicsit nehezebben áll össze. (Ha szükséges tejfölt tehetünk a tésztába). Hűtőbe tesszük a tésztát, amíg elkészítjük a krémet.

A krémsajtot, a tejfölt, a reszelt citromhéjat és az édesítőt elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat és a pudingport. Ráöntjük a kekszes alapra és előmelegített sütőben kb. 45-50 percig sütjük.

Érdemes egy éjszakára hűtőbe tenni. Másnap isteni finom édességet nassolhatunk, ami cukormentes és szénhidrátcsökkentett.

Kapcsolódó termékeink

No data was found