
Sárgabarackos piskóta
Hozzávalók:
- 6 tojás
- 6 evőkanál D-Life szénhidrátcsökkentett süteménykeverék
- 6 evőkanál eritrit a piskótába
- 3 evőkanál eritrit a barackhoz
- fahéj (ízlés szerint)
- vaníliaaroma (ízlés szerint)
- kb. 30 dkg sárgabarack (ízlés szerint)
Elkészítés
A friss barackokat meghámozzuk és felkockázzuk, majd három evőkanál eritrittel és egy kis fahéjjal feltesszük a serpenyőbe. Kb. 5-10 percig főzzük, hogy sűrű legyen.
A tojásokat szétválasztjuk, és felverjük a fehérjét. A tojás sárgájához pedig hozzáadjuk az édesítő felét és a vaníliaaromát, míg a másik felét a habhoz adjuk, majd a kettőt összekeverjük ügyelve arra, hogy a hab ne törjön meg. Ezután hozzákanalazzuk a lisztet, és az egészet összekeverjük.
A kész elegyet csatos tortaformába öntjük, és elegyengetjük a piskóta tetejét, hogy sima legyen. A barackos masszát ráöntjük, és egyenletesen elosztjuk. A piskótát 25-30 percre előmelegített 180°-os sütőbe helyezzük.