Sárgabarackos piskóta

Hozzávalók:
  • 6 tojás
  • 6 evőkanál D-Life szénhidrátcsökkentett süteménykeverék
  • 6 evőkanál eritrit a piskótába
  • 3 evőkanál eritrit a barackhoz
  • fahéj (ízlés szerint)
  • vaníliaaroma (ízlés szerint)
  • kb. 30 dkg sárgabarack (ízlés szerint)

 

Elkészítés

A friss barackokat meghámozzuk és felkockázzuk, majd három evőkanál eritrittel és egy kis fahéjjal feltesszük a serpenyőbe. Kb. 5-10 percig főzzük, hogy sűrű legyen.

A tojásokat szétválasztjuk, és felverjük a fehérjét. A tojás sárgájához pedig hozzáadjuk az édesítő felét és a vaníliaaromát, míg a másik felét a habhoz adjuk, majd a kettőt összekeverjük ügyelve arra, hogy a hab ne törjön meg. Ezután hozzákanalazzuk a lisztet, és az egészet összekeverjük.

A kész elegyet csatos tortaformába öntjük, és elegyengetjük a piskóta tetejét, hogy sima legyen. A barackos masszát ráöntjük, és egyenletesen elosztjuk. A piskótát 25-30 percre előmelegített 180°-os sütőbe helyezzük.

Kapcsolódó termékeink

D-life csökkentett szénhidráttartalmú sütőkeverék 500g