Pizza Pecorino

Hozzávalók:
  • 25 dkg D-Life pizza liszt
  • 0,5 csomag szárított élesztő
  • só, kókuszzsír
  • paradicsom passata (2,5 dl)
  • olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg pecorino sajt
  •  pizza fűszerkeverék
  • só, bors
  • rukkola
Elkészítés

Pizza tészta

A lisztet összekeverjük a szárított élesztővel, majd hozzáadjuk a többi összetevőt. A tésztát jól

átgyúrjuk, dagasztjuk. Letakarjuk, és meleg helyen kb. 1 órát  kelesztjük. A megkelt tésztát

lisztezett deszkán átgyúrjuk, majd két részre osztjuk (2 db pizza jön ki ebből a mennyiségből),

kinyújtjuk. Tetszés szerint kerek vagy szögletes pizzákat formálhatunk. Sütőpapírral kibélelt

tepsibe helyezzük, a pizza szósszal megkenjük, majd a lereszelt pecorino sajttal megszórjuk.

220 fokon 2-3 percig, majd 200 fokon további 13-15 percig sütjük. Rukkolával megszórva tálaljuk.

Pizza szósz

Az olívaolajon picit megpirítjuk az apróra vágott fokhagymát, majd felöntjük a passzírozott

paradicsommal. Botmixerrel pürésítünk rajta (hogy ne legyenek fokhagyma darabok), sózzuk,

borsozzuk, pizza fűszerkeveréket szórunk bele. Felforraljuk, és mehet is a tésztára.

Kapcsolódó termékeink

D-life szénhidrátcsökkentett pizzaliszt 500g