
Paradicsomos tepsis tészta
Hozzávalók:
• 500g darált pulykahús
• 400g D-Life szénhidrátcsökkentett orsótészta
• 1 fej vöröshagyma
• 2 dl sűrített paradicsom
• Erdélyi só (ízlés szerint)
• bors (ízlés szerint)
• majoranna (ízlés szerint)
• kömény (ízlés szerint)
• pirospaprika (ízlés szerint)
• fokhagymapor (ízlés szerint)
• olívaolaj (ízlés szerint)
• 200g reszelt sajt
Elkészítés
Az apróra vágott vöröshagymát olívaolajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a darált pulykahúst, és összekeverjük. Megfűszerezzük: D-Life erdélyi só, bors, pirospaprika, majoranna, fokhagyma, kömény. 1 dl vizet hozzáadunk, és fedő alatt nagyjából 30 percig főzzük, amíg megpuhul a hús, végül hozzáadjuk a sűrített paradicsomot.
Közben 15 perc alatt sós, lobogó, olívaolajos vízben kifőzzük a D-Life szénhidrátcsökkentett orsótésztát. Amint kész, a tésztát és a paradicsomos pulykahúst összekeverjük.
Ezt követően a kész fogást sütőtálba öntjük, és reszelt sajttal bevonjuk a tetejét. 1 óra alatt, alsó-felső programon, 190 fokon készre sütjük.