
Lencsefőzelék
Hozzávalók:
- 250 dkg lencse
- 3-4 db babérlevél
- 2 ek. adalékmentes ételízesítő Himalaya sóval
- 1 fej hagyma
- 2 dl tejszín
- 1 ek. D-life Rozsbúza többgabonás sütőkeverék
- Só
- Bors
- Pirospaprika
- Kömény
Elkészítés
A lencsét megmossuk (áztatás nélkül nagyjából 30 perc alatt megpuhul), majd a felszeletelt hagymával, babérlevéllel, és fűszerekkel együtt feltesszük főni (kétszer annyi vízzel felöntve, mint maga a lencse. Ha a lé elpárologna, akkor főzés közben pótoljuk.
Amikor a lencse megpuhult, nagyon gyors kavargatás közben hozzáadjuk a tejszínt, és az 1 ek. D Life rozslisztet. A kapott főzeléket felforraljuk, és már tálalhatjuk is.
Kapcsolódó termékeink
No data was found