Lencsefőzelék

Hozzávalók:
  • 250 dkg lencse
  • 3-4 db babérlevél
  • 2 ek. adalékmentes ételízesítő Himalaya sóval
  • 1 fej hagyma
  • 2 dl tejszín
  • 1 ek. D-life Rozsbúza többgabonás sütőkeverék
  • Bors
  • Pirospaprika
  • Kömény
Elkészítés

A lencsét megmossuk (áztatás nélkül nagyjából 30 perc alatt megpuhul), majd a felszeletelt hagymával, babérlevéllel, és fűszerekkel együtt feltesszük főni (kétszer annyi vízzel felöntve, mint maga a lencse. Ha a lé elpárologna, akkor főzés közben pótoljuk.

Amikor a lencse megpuhult, nagyon gyors kavargatás közben hozzáadjuk a tejszínt, és az 1 ek. D Life rozslisztet. A kapott főzeléket felforraljuk, és már tálalhatjuk is.

Kapcsolódó termékeink

No data was found