
Kelkáposzta főzelék édesburgonyával
Hozzávalók:
- 500g kelkáposzta
- 200g édesburgonya
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál D-Life szénhidrátcsökkentett sütőkeverék 70%-os teljes kiőrlésű liszttel
- 125ml tejföl
- 3 evőkanál olívaolaj
- kömény (ízlés szerint)
- erdélyi só (ízlés szerint)
- bors (ízlés szerint)
Elkészítés
A kelkáposztát vékony csíkokra, az édesburgonyát pedig kisebb kockákra vágjuk, majd a kettőt egy edénybe tesszük, és annyi forró vízzel öntjük fel, hogy épp ellepje. Megsózzuk, beletesszük az őrölt köményt, és a borsot, végül pedig feltesszük főni.
Míg a víz felforr, rántást készítünk az olívaolajból, a D-Life szénhidrátcsökkentett lisztből, a pirospaprikából, és a tejfölből, majd a rántást levesszük a tűzről, belenyomjuk a fokhagymát, és elkeverjük benne.
Mindeközben amikor megfőtt a burgonya és a káposzta, felhígítjuk a rántást a burgonya és káposzta főzőlevével, csomómentesre keverjük, és végül lassan visszaöntjük az edénybe. A főzeléket újból felforraljuk, és ízlés szerint ízesítjük.
Kapcsolódó termékeink
No data was found