Kelkáposzta főzelék édesburgonyával

Hozzávalók:
  • 500g kelkáposzta
  • 200g édesburgonya
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál D-Life szénhidrátcsökkentett sütőkeverék 70%-os teljes kiőrlésű liszttel
  • 125ml tejföl
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • kömény (ízlés szerint)
  • erdélyi só (ízlés szerint)
  • bors (ízlés szerint)
Elkészítés

A kelkáposztát vékony csíkokra, az édesburgonyát pedig kisebb kockákra vágjuk, majd a kettőt egy edénybe tesszük, és annyi forró vízzel öntjük fel, hogy épp ellepje. Megsózzuk, beletesszük az őrölt köményt, és a borsot, végül pedig feltesszük főni.

Míg a víz felforr, rántást készítünk az olívaolajból, a D-Life szénhidrátcsökkentett lisztből, a pirospaprikából, és a tejfölből, majd a rántást levesszük a tűzről, belenyomjuk a fokhagymát, és elkeverjük benne.

Mindeközben amikor megfőtt a burgonya és a káposzta, felhígítjuk a rántást a burgonya és káposzta főzőlevével, csomómentesre keverjük, és végül lassan visszaöntjük az edénybe. A főzeléket újból felforraljuk, és ízlés szerint ízesítjük.

Kapcsolódó termékeink

No data was found