
Kelbimbó főzelék
Hozzávalók:
- 30 dkg kelbimbó
- 1 krumpli
- 1 dl tejföl
- 2 evőkanál olivaolaj
- 1 evőkanál D-Life sütőkeverék 70% teljes kiőrlésű liszttel
- 1 teáskanál pirospaprika
- 2 gerezd fokhagyma
- Őrölt kömény
- Só
- Bors
Elkészítés
A kelbimbókat megmossuk, a külső héjakat eltávolítjuk. A nagyobbakat akár ketté is vághatjuk. Megpucoljuk a krumplikat és felkockázzuk, majd feltesszük annyi vízben főni a zöldségeket, ami épp ellepi. Sóval, borssal, köménnyel és fokhagymával ízesítjük, fedő alatt kb. 20 percig főzzük. Ha a zöldségek megpuhultak, a lisztet kevés olívaolajon megpirítjuk, megszórjuk pirospaprikával és a tejföllel csomómentesre keverjük. Folyamatos kevergetés mellett, a kapott masszát a főtt zöldségekhez öntjük, 4-5 percig főzzük.
Kapcsolódó termékeink
No data was found