Kelbimbó főzelék

Hozzávalók:
  • 30 dkg kelbimbó
  • 1 krumpli
  • 1 dl tejföl
  • 2 evőkanál olivaolaj
  • 1 evőkanál D-Life sütőkeverék 70% teljes kiőrlésű liszttel
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • Őrölt kömény
  • Bors
Elkészítés

A kelbimbókat megmossuk, a külső héjakat eltávolítjuk. A nagyobbakat akár ketté is vághatjuk. Megpucoljuk a krumplikat és felkockázzuk, majd feltesszük annyi vízben főni a zöldségeket, ami épp ellepi. Sóval, borssal, köménnyel és fokhagymával ízesítjük, fedő alatt kb. 20 percig főzzük. Ha a zöldségek megpuhultak, a lisztet kevés olívaolajon megpirítjuk, megszórjuk pirospaprikával és a tejföllel csomómentesre keverjük. Folyamatos kevergetés mellett, a kapott masszát a főtt zöldségekhez öntjük, 4-5 percig főzzük.

Kapcsolódó termékeink

No data was found