Karalábés húsgombóc

Hozzávalók:
  • 50 dkg darált pulykahús
  • 1 tojás
  • 1,5 teáskanál só
  • 1 kávéskanál bors
  • 1 kávéskanál őrölt kömény
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1/2 bögre bulgur
  • 2 nagyobb karalábé
  • 1,5 dl tejföl
  • 1 teáskanál só- és adalékmentes ételízesítő
  • 1 csapott evőkanál D-Life szénhidrátcsökkentett sütőkeverék 70%-os teljes kiőrlésű liszttel
Elkészítés

A darált húst a tojással, és a fűszerekkel összekeverjük. A bulgurt nagyjából 15 percre beáztatjuk annyi forró vízbe, amennyi épp ellepi, majd amikor megszívta magát, hozzáadjuk a darált húshoz, és egyenletesen elkeverjük.

Vizes kézzel húsgombócokat formázunk, melyeket forrásban lévő vízbe teszünk, és 25-30 percig (a gombócok méretétől függően) fedő alatt főzzük. A gombócok akkor készülnek el, amikor szétvágás után a bulgur puha, és a hús átfőtt a gombóc közepén is. Ezt követően a főzővizet leöntjük a gombócokról.

A karalábét megtisztítjuk, felkockázzuk és 1 teáskanál D-Life ételízesítővel feltesszük főni. A D-Life 70%-os teljes kiőrlésű lisztet, és a tejfölt kicsi vízzel elkeverjük. Amikor a karalábé megpuhult, hozzáöntjük a tejfölös keveréket, illetve még pótolhatjuk a vizet, ha

szükségesnek látjuk.

A szószt összeturmixoljuk, majd végül összekeverjük a húsgombócokat a karalábészósszal. Még egyszer felforraljuk, és lefedve kicsit hűlni hagyjuk.

Kapcsolódó termékeink

No data was found