
Karalábés húsgombóc
Hozzávalók:
- 50 dkg darált pulykahús
- 1 tojás
- 1,5 teáskanál só
- 1 kávéskanál bors
- 1 kávéskanál őrölt kömény
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1/2 bögre bulgur
- 2 nagyobb karalábé
- 1,5 dl tejföl
- 1 teáskanál só- és adalékmentes ételízesítő
- 1 csapott evőkanál D-Life szénhidrátcsökkentett sütőkeverék 70%-os teljes kiőrlésű liszttel
Elkészítés
A darált húst a tojással, és a fűszerekkel összekeverjük. A bulgurt nagyjából 15 percre beáztatjuk annyi forró vízbe, amennyi épp ellepi, majd amikor megszívta magát, hozzáadjuk a darált húshoz, és egyenletesen elkeverjük.
Vizes kézzel húsgombócokat formázunk, melyeket forrásban lévő vízbe teszünk, és 25-30 percig (a gombócok méretétől függően) fedő alatt főzzük. A gombócok akkor készülnek el, amikor szétvágás után a bulgur puha, és a hús átfőtt a gombóc közepén is. Ezt követően a főzővizet leöntjük a gombócokról.
A karalábét megtisztítjuk, felkockázzuk és 1 teáskanál D-Life ételízesítővel feltesszük főni. A D-Life 70%-os teljes kiőrlésű lisztet, és a tejfölt kicsi vízzel elkeverjük. Amikor a karalábé megpuhult, hozzáöntjük a tejfölös keveréket, illetve még pótolhatjuk a vizet, ha
szükségesnek látjuk.
A szószt összeturmixoljuk, majd végül összekeverjük a húsgombócokat a karalábészósszal. Még egyszer felforraljuk, és lefedve kicsit hűlni hagyjuk.