Házi eperlekváros süti

Hozzávalók:

Az eperlekvárhoz:

  • 500g eper 
  • 3-4 ek chia mag
  • 4 ek eritrit 
  • 2 ek vaníliás cukor/eritrit

A piskótához: 

  • 6 db M-es tojás 
  • 4 kk. 4x-es cukorhelyettesítő 
  • 2 ek vaníliás cukor / vaníliás eritrit 
  • 1 citrom reszelt héja 
  • 6 ek. D-life sütemény liszt
Elkészítés

Epres chia lekvár: 

A gyümölcsöt leturmixolhatjuk vagy egyben is hagyhatjuk (ízlés szerint).

Hozzáadjuk a D-Life chiamagot, az eritritet, és a vaníliás cukrot. (A 4 evőkanál esetében vegyük figyelembe, milyen édes a gyümölcs, és mennyire édes végeredményt szeretnénk).

Ezt követően a gyümölcspürét folyamatos kevergetés mellett főzni kezdjük. Amint felforrt, a lekvár elkészült. (Nem probléma, ha kicsit hígabb, kihűlt állapotban tökéletes állagot kapunk.)

Ha kihűlt, tegyük hűtőbe.

Tipp: Mivel nem tartalmaz tartósítószereket, így hamarabb megromlik!

Piskóta: 

A tojásokat szétválasztjuk, felverjük a fehérjét.

A sárgájához hozzáadjuk a D-Life édesítő felét, a másik felét a habhoz adjuk, majd a kettőt összekeverjük, ügyelve arra, hogy a hab ne törjön meg.

Ezután hozzákanalazzuk a lisztet, és a reszelt citromhéjat.

A masszát lapos tepsibe öntjük, és a tetejét elegyengetjük, hogy sima legyen.

180°-os, előmelegített sütőben 25 percig kell sütni.

Amikor a piskóta megsült, levágjuk a széleit, majd félbe vágjuk a piskótalapot, hogy egymásra tudjuk helyezni, és megtölteni eperlekvárral.

Az epres piskóta tetejére olvasztott csoki kerülhet. (Egy lábasban vizet forralunk, és a tetejére hőálló tányért helyezünk, melyben megolvasztjuk a csokit.)

Kapcsolódó termékeink

No data was found