Házi Briós vajjal

Hozzávalók:
  • 500g D-Life sütőkeverék 
  • csipet erdélyi só
  • 10 g ötszörös édesítő
  • 1 tojás
  • 50 g megolvasztott margarin
  • 2 dl növényi tej
  • 2 dl víz
  • 25 g friss élesztő
  • tojás a lekenéshez
  • vaj a tálaláshoz
Elkészítés

A dagasztótálba betesszük a sütőkeveréket, sót, édesítőt, a tojást. Az olvasztott margarint, a kézmeleg vizet és tejet összeöntjük, belemorzsoljuk az élesztőt, és alaposan összekeverjük. Az elegyet ráöntjük a száraz hozzávalókra, összekeverjük, és addig dagasztjuk a géppel, amíg el nem válik az edény falától.

A masszát kivesszük a keverőtálból, sodródeszkán is átgyúrjuk, hogy szép bucit kapjunk, majd 30 percre lefedve eltesszük kelni. 30 perc elteltével 5 db 160 g-os bucit formázunk belőle, ismét hagyjuk kelni nagyjából 15 percig. Ha megkelt, hosszú rudakat formázunk belőle, és csiga formában feltekerjük. Lekenjük a felkevert tojással és az előmelegített sütőbe tesszük.

175°C, hőlégkeverés, 20 perc

Kapcsolódó termékeink

No data was found