
Gombakrémleves
Hozzávalók:
- 1 kg gomba (akár többféle)
- 1 fej vöröshagyma
- 2 dl tejszín
- Erdélyi tiszta só
- bors
- 0,5 dl olaj
- 3 dkg vaj
Elkészítés
Miután megtisztítottuk a gombákat, nagyjából 10-15 egyforma fejet félreteszünk, a többit felszeleteljük. A vöröshagymát felaprítjuk, és olívaolajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a gombát, és egy kicsit megpirítjuk, majd felengedjük annyi vízzel amennyi ellepi. Megsózzuk, megborsozzuk, és 10 percig főzzük.
Közben a félretett gombafejeket felszeleteljük, és a vajon barnára pirítjuk, majd ízlés szerint megsózzuk, és borsozzuk. A gombalevest botmixerrel összeturmixoljuk, hozzáadjuk a tejszínt, és újra felforraljuk. A tetejére pirított gombákat szórunk.
Kapcsolódó termékeink
No data was found