Gombakrémleves

Hozzávalók:
  • 1 kg gomba (akár többféle)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 dl tejszín
  • Erdélyi tiszta só
  • bors
  • 0,5 dl olaj
  • 3 dkg vaj
Elkészítés

Miután megtisztítottuk a gombákat, nagyjából 10-15 egyforma fejet félreteszünk, a többit felszeleteljük. A vöröshagymát felaprítjuk, és olívaolajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a gombát, és egy kicsit megpirítjuk, majd felengedjük annyi vízzel amennyi ellepi. Megsózzuk, megborsozzuk, és 10 percig főzzük.

Közben a félretett gombafejeket felszeleteljük, és a vajon barnára pirítjuk, majd ízlés szerint megsózzuk, és borsozzuk. A gombalevest botmixerrel összeturmixoljuk, hozzáadjuk a tejszínt, és újra felforraljuk. A tetejére pirított gombákat szórunk.

Kapcsolódó termékeink

No data was found