
Diétás túrótorta meggyel
Hozzávalók:
(26 cm átmérőjű tortaformához):
- 22 dkg D-Life szénhidrátcsökkentett süteménykeverék
- + 2 dkg D-Life szénhidrátcsökkentett süteménykeverék a szóráshoz
- 2 dkg 5x-es erősségű édesítő negyedannyi édesítőszer
- 12 dkg hideg vaj
- 2 db M-es tojás
- 1 kávéskanál sütőpor
- egy csipet fehér Himalaya só
(túrótöltelék):
- 0,5 kg zsírszegény túró
- 15 dkg natúr görög joghurt
- 4 tojás
- 2 dkg D-Life szénhidrátcsökkentett süteménykeverék
- 5 dkg 5x-es erősségű édesítő
- 15 dkg vaníliás eritrit
- 1 citrom reszelt héja
- 10 dkg friss vagy kiolvasztott, lecsöpögtetett mirelit meggy
Elkészítés
A vajat, a sütőport, a D-Life 5x-es erősségű édesítőt, és a D-Life szénhidrátcsökkentett süteménykeveréket elmorzsoljuk, majd a 2 tojással összegyúrjuk. A D-Life szénhidrátcsökkentett süteménykeverékkel megszórt nyújtódeszkán a tésztát kb. 1 cm vékonyra nyújtjuk, és a tortaformába simítjuk úgy, hogy a szélén kb. 2-3 cm magas perem maradjon.
A túrótöltelékhez összekeverjük a zsírszegény túrót, a D-Life 5x-es erősségű édesítőszert, a natúr görög joghurtot, és a reszelt citrom héját. Robotgéppel folyamatosan keverve egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és az egészet alaposan elkeverjük. Végül hozzákeverjük a D-Life szénhidrátcsökkentett süteménykeveréket is.
A túrótölteléket a szénhidrátcsökkentett túrótorta-alapra öntjük, és egyenletesen eloszlatjuk, majd megszórjuk meggyel. A túrótortát 180 fokra előmelegített sütőben kb. 60 perc alatt megsütjük (akkor vehetjük ki a sütőből, amikor a tészta széle elkezd pirulni).