Diétás túrótorta meggyel

Hozzávalók:

(26 cm átmérőjű tortaformához): 

  • 22 dkg D-Life szénhidrátcsökkentett süteménykeverék
  • + 2 dkg D-Life szénhidrátcsökkentett süteménykeverék a szóráshoz
  • 2 dkg 5x-es erősségű édesítő negyedannyi édesítőszer
  • 12 dkg hideg vaj
  • 2 db M-es tojás
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • egy csipet fehér Himalaya só

(túrótöltelék): 

  • 0,5 kg zsírszegény túró
  • 15 dkg natúr görög joghurt
  • 4 tojás
  • 2 dkg D-Life szénhidrátcsökkentett süteménykeverék
  • 5 dkg 5x-es erősségű édesítő
  • 15 dkg vaníliás eritrit
  • 1 citrom reszelt héja
  • 10 dkg friss vagy kiolvasztott, lecsöpögtetett mirelit meggy
Elkészítés

A vajat, a sütőport, a D-Life 5x-es erősségű édesítőt, és a D-Life szénhidrátcsökkentett süteménykeveréket elmorzsoljuk, majd a 2 tojással összegyúrjuk. A D-Life szénhidrátcsökkentett süteménykeverékkel megszórt nyújtódeszkán a tésztát kb. 1 cm vékonyra nyújtjuk, és a tortaformába simítjuk úgy, hogy a szélén kb. 2-3 cm magas perem maradjon.

A túrótöltelékhez összekeverjük a zsírszegény túrót, a D-Life 5x-es erősségű édesítőszert, a natúr görög joghurtot, és a reszelt citrom héját. Robotgéppel folyamatosan keverve egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és az egészet alaposan elkeverjük. Végül hozzákeverjük a D-Life szénhidrátcsökkentett süteménykeveréket is.

A túrótölteléket a szénhidrátcsökkentett túrótorta-alapra öntjük, és egyenletesen eloszlatjuk, majd megszórjuk meggyel. A túrótortát 180 fokra előmelegített sütőben kb. 60 perc alatt megsütjük (akkor vehetjük ki a sütőből, amikor a tészta széle elkezd pirulni).

Kapcsolódó termékeink

D-life szénhidrátcsökkentett PISKÓTA tészta sütőkeverék 500g