Diétás kenyér recept

Hozzávalók:
Elkészítés

Fontos tanács D-life termékek használata előtt!

A lisztek, tészták alkalma­zásakor mindig számolni kell azzal, hogy jelentősen nagyobb mennyiségű folyadékot vesz fel, mint a csak búzaliszttel készült termékek (kenyér esetén a vízfelvétel 60% helyett 100%).

Kenyerek, pékáruk készí­tésénél minden egyes hozzávalót egyszerre szükséges hozzáadni. A tészta szerkezete erős, ehhez hozzáadni más összetevőt később már nem lehet.

Elkészítés:

Keverjük össze a sütőkeveréket, az élesztőt és a sót, majd adjuk hozzá a kókuszolajat és a vizet.
Jól dolgozzuk, dagasszuk össze. Letakarjuk és langyos/meleg helyen kb 1 órát kelesztjük. Ha megkelt, formázzuk és sütőpapírral bélelt tepsire vagy kenyérformába tesz­ szük. A tetejét jó éles késsel bevágjuk. Előmelegített 180°-os sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük. Tűpró­ bával ellenőrizzük.

Kapcsolódó termékeink

No data was found