Diétás gulyásleves szénhidrátcsökkentett tésztával

Hozzávalók:
  • 1 fej vöröshagyma
  • olaj
  • 2 tk őrölt pirospaprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • bors
  • 1 evőkanál majoránna
  • 1 tk őrölt fűszerkömény
  • 50 dkg csirkemell filé
  • kb. 1,5-2 l víz
  • 1 db burgonya
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • D-Life szénhidrátcsökkentett tészta
Elkészítés

A megtisztított, felaprított vöröshagymát az olívaolajon üvegesre pároljuk. Levesszük a tűzről, az őrölt pirospaprikával megszórjuk, alaposan átkeverjük, visszatesszük a tűzre, és a felkockázott paradicsommal, és paprikával összefőzzük.

Ezután jöhet a fűszerezés: só, bors, fűszerkömény, és majoránna – majd a felkockázott csirkemellet is hozzáadjuk. 1 dl vízzel felöntjük, és időszakos kevergetés mellett fedő alatt fél órán át főzzük.

Fél óra után – amikor a hús megpuhult -, a levest 1,5-2 l vízzel felöntjük, és megvárjuk, amíg felforr.

Közben a D-Life tésztát lobogó, olívaolajos, sós vízben, 15 perc alatt kifőzzük.

Ekkor a megtisztított, kockákra vágott burgonyát, a felkarikázott sárgarépát, és a petrezselyemgyökeret hozzáadjuk, majd addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak. Ízlés szerint tovább fűszerezhetjük, ha a felöntést követően erősebb ízekre vágyunk.

Kapcsolódó termékeink

No data was found