
Diétás gulyásleves szénhidrátcsökkentett tésztával
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- olaj
- 2 tk őrölt pirospaprika
- 1 db paradicsom
- 1 db paprika
- só
- bors
- 1 evőkanál majoránna
- 1 tk őrölt fűszerkömény
- 50 dkg csirkemell filé
- kb. 1,5-2 l víz
- 1 db burgonya
- 2 db sárgarépa
- 1 db petrezselyemgyökér
- D-Life szénhidrátcsökkentett tészta
Elkészítés
A megtisztított, felaprított vöröshagymát az olívaolajon üvegesre pároljuk. Levesszük a tűzről, az őrölt pirospaprikával megszórjuk, alaposan átkeverjük, visszatesszük a tűzre, és a felkockázott paradicsommal, és paprikával összefőzzük.
Ezután jöhet a fűszerezés: só, bors, fűszerkömény, és majoránna – majd a felkockázott csirkemellet is hozzáadjuk. 1 dl vízzel felöntjük, és időszakos kevergetés mellett fedő alatt fél órán át főzzük.
Fél óra után – amikor a hús megpuhult -, a levest 1,5-2 l vízzel felöntjük, és megvárjuk, amíg felforr.
Közben a D-Life tésztát lobogó, olívaolajos, sós vízben, 15 perc alatt kifőzzük.
Ekkor a megtisztított, kockákra vágott burgonyát, a felkarikázott sárgarépát, és a petrezselyemgyökeret hozzáadjuk, majd addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak. Ízlés szerint tovább fűszerezhetjük, ha a felöntést követően erősebb ízekre vágyunk.