Borsós csirkepörkölt tarhonyával – édesburgonya pürével

Hozzávalók:

A csirkepörkölthöz: 

• 0,5 kg csirkemellfilé

• 1 fej vöröshagyma

• 3-4 evőkanál olívaolaj

• Só

• Bors

• Kömény

• Pirospaprika

• 3-4 gerezd fokhagyma

D-life szénhidrátcsökkentett tarhonya

Az édesburgonya püréhez:

• 3 db édesburgonya

• 1 fej vöröshagyma

• 2 evőkanál tejföl

• 40 g vaj

• Olívaolaj

• Só

• Bors

Elkészítés

Az apróra vágott hagymát, megdinsztelem az olívaolajon, ha a hagyma üveges hozzáadom az apró kockára vágott csirkemellet párolni, míg ki nem fehéredik. Ezután fűszerezem a párolt csirkemellet és 20 perc alatt puhára párolom, majd hozzáadom a paradicsompürét is, még pár percig főzöm és kavargatom.

Sós, olívaolajos vízben 15 perc alatt puhára főzöm a D-life tarhonyát.

Az édesburgonya püréhez dinsztelem a hagymát, majd a megpucolt nagy kockákra vágott édesburgonyát ráteszem párolni. Ha megfőtt a burgonya hozzáadom a tejfölt, vajat, sót, kicsi borsot és robotgéppel pürésítem.

Kapcsolódó termékeink

D-life szénhidrátcsökkentett tarhonya 600g

D-life szénhidrátcsökkentett tarhonya gasztro 5kg

D-life szénhidrátcsökkentett tarhonya 200g