Borsófőzelék tepsiben sült fasírttal

Hozzávalók:

Főzelék

  • 450g borsó
  • 2 dl tejszín
  • erdélyi só
  • bors
  • ételízesítő
  • D-Life 70%-os teljekiőrlésű liszt
  • olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma

Fasírt

  • 500g darált hús (pulyka, csirke)
  • olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • bors
  • pirospaprika
  • teljes kiőrlésű prézli vagy rizsből készült prézli
Elkészítés

Főzelék:

A borsót feltesszük főni annyi vízben, amennyi éppen ellepi, majd hozzáadjuk a fűszereket – só, bors, D Life ételízesítő. Amikor megpuhult, elkészítjük a rántást: olívaolajon megpirítjuk a D Life 70%-os teljes kiőrlésű lisztet, és a préselt fokhagymagerezdet. Amikor az alap megpirult, a borsó főzővízével felhígítjuk, és elkeverjük, majd a kapott masszát hozzáöntjük a borsóhoz. Mindezt elkeverjük, és felöntjük tejszínnel, végül egyben felforraljuk.

Elkészítési idő: 20 perc

Fasírt:

Az apróra vágott vöröshagymát olívaolajon megpirítjuk. A darált húshoz hozzáadjuk a pirított vöröshagymát, pirospaprikát, sót, borsot, prézlit, és 3 gerezd zúzott fokhagymát. Mindezt összegyúrjuk, majd golyókat formálunk belőle, és prézlibe forgatjuk.

A golyócskákat sütőpapírra helyezzük, és 180°-on alsó-felső lángon 1 órán át sütjük.

Elkészítési idő: 1óra 20 perc (sütéssel együtt)

Kapcsolódó termékeink

No data was found