70%-os teljes kiőrlésű kenyér

Hozzávalók:
  • 500g 70%-os teljes kiőrlésű D-Mix sütőkeverék
  • 4,5 dl víz
  • 0,25 dl meleg víz egy db édesítővel
  • 2 evőkanál olaj
  • fél kocka friss élesztő (50g)
Elkészítés

A keverőtálba kiöntjük a száraz alapanyagokat, a mérőedénybe a víz-, és olajbázisú alapanyagokat. Az élesztőt elkeverjük az olajos vízben. A tészta 5 perc keverés után összeáll a dagasztógépben, majd egy részét kivesszük a keverőtálból, és megolajozzuk, kézzel átgyúrjuk, végül pedig 15 percig letakarva hagyjuk.

15 perc után ismét átgyúrjuk, újabb 15 percig kelesztjük, nyújtjuk, és nyomkodás után 10 percig letakart állapotban várakoztatjuk. Ezt követően formázzuk, megvágjuk, és sütés előtt vízpermettel meglocsoljuk. 200 fokon, 50 percig sütjük alsó-felső sütési beállítással.

Kapcsolódó termékeink

No data was found