Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Pizza Pecorino

HOZZÁVALÓK

 25 dkg D-Life pizza liszt

 0,5 csomag szárított élesztő

 só, kókuszzsír

 paradicsom passata (2,5 dl)

 olívaolaj

 2 gerezd fokhagyma

 15 dkg pecorino sajt

 pizza fűszerkeverék

 só, bors

 rukkola

 

Pizza tészta

A lisztet összekeverjük a szárított élesztővel, majd hozzáadjuk a többi összetevőt. A tésztát jól

átgyúrjuk, dagasztjuk. Letakarjuk, és meleg helyen kb. 1 órát  kelesztjük. A megkelt tésztát

lisztezett deszkán átgyúrjuk, majd két részre osztjuk (2 db pizza jön ki ebből a mennyiségből),

kinyújtjuk. Tetszés szerint kerek vagy szögletes pizzákat formálhatunk. Sütőpapírral kibélelt

tepsibe helyezzük, a pizza szósszal megkenjük, majd a lereszelt pecorino sajttal megszórjuk.

220 fokon 2-3 percig, majd 200 fokon további 13-15 percig sütjük. Rukkolával megszórva tálaljuk.

 

Pizza szósz

Az olívaolajon picit megpirítjuk az apróra vágott fokhagymát, majd felöntjük a passzírozott

paradicsommal. Botmixerrel pürésítünk rajta (hogy ne legyenek fokhagyma darabok), sózzuk,

borsozzuk, pizza fűszerkeveréket szórunk bele. Felforraljuk, és mehet is a tésztára.


 
Tartalomhoz tartozó címkék: Pizza